top of page

Унікальна операція: сонна артерія плюс коронарне шунтування.

Оновлено: 29 серп. 2022 р.

Що означає - обрати для пацієнта саме той метод лікування, який забезпечить йому тривалий результат, тривале та якісне життя? Замість стентування сонної артерії – рідкісна симультанна операція на серці.


Пан Олексій приїхав у Симбіотику після двох інсультів для стентування критично ураженої сонної артерії (з протилежної сторони сонна артерія була повністю закрита).

Дотримуючись світових протоколів, під час повного обстеження серцево-судинної системи пацієнта, наша команда серця виявила, що стентування не вирішить проблеми пацієнта. Він потребував також негайної операції на серці. Якщо стентувати сонну артерію, то, операцію на серці треба було б відкласти на певний час, у який міг відбутися гострий інфаркт міокарда. Натомість, якщо б спочатку оперували серце, то «невідремонтована» сонна артерія, могла привести до ускладнень у вигляді інсульту.


Але ж наша мета – щоб людина жила довго і якісно!

Щоб досягти тривалого результату, ми обрали симультанну операцію. Спочатку провели відкриту операцію на сонній артерії, і відразу після неї - коронарне шунтування. Пацієнт і лікарі задоволені результатом.

55 переглядів0 коментарів
bottom of page