top of page

Майстерклас з ендоскопічної ринохірургії.


Вперше в рамках Symbiotykа Medical Hub, на клінічній базі клініки Симбіотика відбувся майстерклас з ендоскопічної ринохірургії для лікарів Львівської області. Його провела кандидат медичних наук, отоларинголог Наталія Комашко, яка є головою Української асоціації ендоскопічної хірургії голови та шиї.

Під час майстеркласу було прооперовано двох дорослих пацієнтів. У першого пацієнта було проведено ендоскопічну септопластику, вазотомію та видалення кисти гайморової пазухи.



Другому пацієнтові було проведено ендоскопічну вазотомію та гайморотомію з приводу кіст обох гайморових пазух , які були причиною головних болей. Відтак обоє пацієнтів стали легше дихати і покращили якість свого життя. Такі операції виконують рутинно в Симбіотиці отоларингологи Іван Салдан та Любомир Федорів, у дорослих та дітей, з моменту відкриття Центру малотравматичної хірургії клініки "Симбіотика"

Майстеркласи та обмін досвідом з колегами – це нові знання, вміння і навички, які полегшують життя насамперед пацієнтів. Адже ендоскопічні операції є малотравматичними і не потребують тривалого післяопераційного лікування та реабілітації. Спостерігати за роботою хірурга в операційній, можливість поставити запитання і відразу отримати відповідь, навіть спробувати нову технологію, це велика удача в нинішніх воєнних реаліях.



40 переглядів0 коментарів
bottom of page