top of page

Алкогольна абляція для лікування гіпертрофічної кардіоміопатії

Оновлено: 30 черв. 2023 р.

Вирішила жити, і приїхала лікуватися у Симбіотику. Цікавий, але неприємний діагноз - гіпертрофічна кардіоміопатія. Патологія передається генетично і часто не піддається лікуванню.


Пані Світлані з Ужгорода поталанило. Насамперед вона зустріла грамотного кардіолога, який правильно постановив діагноз і порадив проконсультуватися в кардіохірургів. Потім вона прийняла рішення їхати з Ужгорода в Стрий у Симбіотику і довірилася нашим лікарям.


Тут пані Світлана була третьою пацієнткою за невеликий проміжок часу з таким діагнозом. У її випадку вдалося зробити алкогольну абляцію і відновити функцію серця малотравматично.


На жаль, двом іншим пацієнткам довелося відмовити, так як у них патологія була ускладнена змінами калапана серця, що є протипоказом для корекції вади малотравматичними способом. Одній відмовили - бо запізно звернулася. Другу - оперували класичним способом із розрізом грудної клітки. Досвід наших кардіологів у лікуванні пацієнтів з гіпертрофічною кардіоміопатією може бути корисним багатьом пацієнтам, у яких виявлено таку патологію.


Тому закликаємо не розгублюватися і не відкладати звернення до кардіологів кардіохірургічного стаціонару Симбіотики у разі виявлення такої патології.




150 переглядів0 коментарів
bottom of page