top of page

Повторна операція на серці

Повторна операція на серці у 85 років? Знайомтеся з нашим пацієнтом, паном Мечиславом з Ужгорода, який вдруге довірив своє життя кардіохірургам і обрав для повторної операції саме Симбіотику у Стрию.


Вперше пацієнт був прооперований десять років тому. Своїм бажанням жити він запалив нашу команду, і нам дуже хотілося допомогти і продовжити йому життя. Нас надихнуло його бажання жити не для себе, а для своїх рідних. Ми також були захопленні тим, як його доньки наполегливо рятували життя батька. В клініці Симбіотика можливість таких операцій зумовлена великим досвідом застосування мініінвазивних технологій операцій на серці. Володіння мініінвазивними технологіями дозволяє значно знизити ризики і важкість самого процесу, адже повторна операція – це завжди найвищий рівень.


Хто в темі, той розуміє, що операція на серці після іншого кардіохірурга, чи навіть після себе, це не є легка прогулянка. Тому що ми втручаємося у вже змінену анатомію. І тут ми дякуємо нашим попередникам. Вони «не гримнули дверима виходячи з грудної клітки», коли робили аортокоронарне шунтування, і ми, через десять років, змогли успішно протезувати панові Мечиславу аортальний клапан. Від пана Мечислава ми навчилися багато важливого. Наприклад, він 60 років катався на лижах. З цим захопленням він пов’язує свою фізичну і духовну витривалість, які позбавили його від страху, зокрема перед операціями.


Пан Мечислав постійно повторює: життя повноцінне тільки тоді, коли ти живеш для когось. Він має на увазі внуків і дітей. Розуміє, що скільки б часу дав Бог, йому хочеться ще чомусь навчити внуків, ще чимось допомогти дітям. Весь час він думає про своїх нащадків. Підтримуйте у своїх батьків, дідусів, бабусь відчуття їх потрібності вам. Бо їх здоров’я і бажання жити дуже залежить від вашої здатності приймати їх любові і допомогу у будь-якому вигляді і незалежно від віку.




148 переглядів0 коментарів
bottom of page