top of page

Як вести дорослих пацієнтів, які з дитячими вадами серця?

Такі пацієнти після відповідного лікування та оперативних втручань вступають у дорослий вік. Адже, до 18 років їх ведуть дитячі кардіологи, а далі вони переходять у дорослий вік і відповідно потребують професійного кардіологічного супроводу. Люди, які мали дитячі складні вади, етапні операції, або не були прооперовані з різних причин, були пізно прооперовані, потребують тривалого догляду і мають свої особливості ведення, залежно від вади та залежно від того часу, коли вони були прооперовані. І тут не обходиться без тісної комунікації з дитячим кардіологом.


Нам дуже пощастило, що до команди кардіологів Симбіотики долучилася відома дитяча кардіологиня Ольга Пастернак, разом з якою наші лікарі мають можливість не лише консультуватися щодо пацієнтів з вродженими вадами серця, а й професійно зростати.


Нещодавно, в Симбіотиці ми провели внутрішню конференцію кардіологів, в якій взяли участь лікарі двох відділень у Львові та Стрию. Однією з тем було ведення і тривале спостереження хворих з вродженими вадами серця, які підготувала дитяча кардіологиня Ольга Пастернак.



Не менш цікавою і корисною виявилася доповідь кардіолога Львівськогого амбулаторного відділеня Симбіотики Володимира Сегіна. Він зосередився на темі вдосконалення протоколу ехокардіологічного огляду хворих з мітральною недостаністю. Надзвичайно важлива тема, яка стосується одночасно кардіологів та кардіохірургів. Адже від вчасного виявлення та правильного ведення таких хворить залежать клінічні рішення стосовно обрання часту та типу оперативного втручання.

.


Вдосконалення проколу ехокардіографічного обстеження пацієнтів, які мають мітральну недостатність. Від вчасного виявлення і відповідного ведення мітральної недостатності залежить вчасні клінічні рішення, зокрема про оперативне втручання, яке надалі дозволяє зберегти серце і продовжити якість життя пацієнтів.







56 переглядів0 коментарів
bottom of page