top of page

Що таке VIRTUAL FFR?

Оновлено: 28 квіт. 2021 р.

VIRTUAL FFR “Virtual” (Computed) Fractional Flow Reserve - новий, унікальний метод у діагностиці коронарного кровообігу, який дозволяє точно визначити ступінь стенозу (звуження) та оцінити прохідність коронарних артерій (судин, що живлять серце).

За допомогою спеціального програмного забезпечення та певної методології під час звичайної коронарографії можна абсолютно точно оцінити коронарний кровотік, особливо у сумнівних випадках.


Коронарографія може дати три варіанти розвитку подій: консервативна терапія (таблетки), стентування (″пружинка″) чи шунтування (операція на ″відкритому″ серці).

Інколи треба дуже швидко визначитись, яким шляхом потрібно іти, бо від цього залежить людське життя.


Часом буває важко оцінити ступінь ураження судини навіть досвідченому спеціалісту. В таких випадках спрацьовує досвід і клінічне мислення лікаря. VIRTYAL FFR призначений саме для об'єктивного трактування коронарографії та виключення лікарської помилки.


Переваги методу

  1. Правдива та об'єктивна оцінка коронарного кровообігу під час процедури звичайної коронарографії.

  2. Швидкість обстеження. Результат буде готовий до 10 хвилин. Це дає можливість для швидкого прийняття рішення.

  3. Відсутність додаткового опромінення пацієнта.

  4. Відсутність складних маніпуляцій.

  5. Низька ціна. Не має потреби у дорогому одноразовому датчику для інвазивного FFR (його приблизна ціна – 1000 $).


Ми опанувати технологію Virtyal FFR та впровадили його в повсякденне застосування у наші клініці. Наші кардіологи та кардіохірурги під час планування тактики та методики лікування пацієнта отримали додатковий інструмент для досягнення якнайкращого результату.


Далі буде :)

144 перегляди0 коментарів
bottom of page