top of page

Операції з лікування вад серця у дітей.

Оновлено: 21 серп. 2022 р.


Перші операції з лікування вад серця у дітей відбулися в клініці Симбіотика в Стрию.. Вперше в клініці двом дівчаткам з Мукачева та Тернополя ендоваскулярно закрито боталову протоку. Вчасне закриття відкритої артеріальної протоки допомагає уникнути у дітей таких серйозних ускладнень в майбутньому, як легенева гіпертензія, інфекційний ендокардит та збільшення серця.


Операцію провів один з найкращих в Україні спеціалістів з інтервенційної кардіології при вроджених вадах серця, ендоваскулярний хірург Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова а Ігор Олександрович Дітківський. Ця співпраця стала можлива завдяки ендоваскулярному хірургу «Симбіотики» Соломії Гиндич та дитячого кардіолога Ольги Пастернак.


Ендоваскулярний метод лікування має великі переваги в лікуванні вад серця у дітей. Це мініінвазивне втручання, яке проводиться під час медикаментозного сну або під місцевою анестезією, після нього не залишається видимих рубців, дитина йде додому на наступний день після операції.


На сьогодні ендоваскулярно можна вирішити більшість дитячих вад серця. А саме: дефекти міжпередсердної перегородки, дефекти міжшлуночкової перегородки, стеноз клапана легеневої артерії, коарктація аорти, відкрита артеріальна протока, коронарні фістули та інше.


Клініка «Симбіотика» налагоджує співпрацю з провідними спеціалістами України, щоб наблизити якісні медичні послуги до пацієнтів Західної України. Фахівцям імпонує сучасне обладнання, налагоджені в клініці процеси організаційного забезпечення операції, командна робота медичного персоналу та заходи безпеки.

Нагадаємо, у клініці «Симбіотика» проводить прийом досвідчена дитяча кардіологиня та УЗД-діагност Ольга Пастернак.


212 переглядів0 коментарів
bottom of page