top of page

Дитяча ЛОР-хірургія в Симбіотиці

Протягом двох місяців з моменту відкриття Центру малотравматичної хірургії Клініки Симбіотика та старту виконання лор-операцій, проведено вже понад 30 операцій у дітей різного віку. Найбільш поширеними операціями у дітей є аденоїдектомії, тонзилектомії, аденотонзилотомії.


Серед наших пацієнтів, зокрема, успішно прооперовані дітки з інвалідністю (синдром Дауна, аутизм), робота з якими потребує особливо високої підготовки лікарів та медичного персоналу.


Більшість пацієнтів є мешканцями ближніх до Стрия територій. Для батьків, особливо з маленькими дітками, дуже важливо, що якісна і безпечна, сучасна і доказова отоларингологія є близько їх місця проживання. Адже при захворюваннях у дітей, важливе вчасне звернення до фахівців, а щоб добратися до обласного центру, потрібно значно більше часу враховуючи добирання, вистоювання в чергах, що накладає ще більший стрес як для дитини, так і для батьків. Натомість у Симбіотиці, більшість операції – операції одного дня. Маленькі пацієнти повертаються додому через чотири-шість годин після оперативного втручання, в рідкісних випадках, наступного дня після операції .


У своїй роботі наші фахівці використовують найновіше обладнання та мікрохірургічний інструментарій, що дозволяє вирішувати навіть найскладніші завдання. Операції проводяться під ендоскопічним контролем.

Наші лікарі-отоларингологи Іван Салдан та Любомир Федорів просять батьків, у разі виявлення у дітей симптомів захворювань вуха, горла, носа, не займатися самолікуванням і відразу звертатися до отоларинголога. Тоді більше шансів провести медикаментозне лікування та уникнути складних оперативних втручань. Але, якщо операція рекомендована, то не потрібно її боятися, адже сучасні методи є максимально безпечними, мало травматичними і результативними.


69 переглядів0 коментарів
bottom of page